Jdi na obsah Jdi na menu
 


IV. Horácký závod boxerů

4. 6. 2012

 

 hor-zavod-2012-011.jpg

 

Nadešel čas a my se vypravili se svoji smečkou opět na Moravu do Meziříčka na víkendový závod boxerů. Chvilku poté, co jsme vyjeli začalo drobně pršet, pak zase přestalo , prostě místy přeháňky . Cesta proběhla v klidu , stavěli jsme na venčení a na sváču a za 3 a půl hodiny jsme přijeli do areálu rekreačního střediska . Tam už na nás čekal vítací výbor v čele s Dobruškou. Ještě než jsme se stihli pozdravit , začalo hustě pršet.

hor-zav-011.jpg

Zaparkovali jsme na stejném místě jako vloni a předloni.

 

hor-zav-012.jpg

 

V sobotu ráno bylo zahájení závodu, rozlosování čísel pro kategorie ZM a ZVV 1. Potom odjela první skupinka na stopy. Louka pro ZM  byla čertvě posekaná a tak se stopovalo jedna báseň. Za chvíli odjela skupinka ZVV1, která  měla vybraný terén na osení. I tam se závodníkům dařilo.

Když přijeli závodníci , kteří měli zvedat hodinu starou cizí stopu , nejdříve si vylosovali pořadí, v jakém půjdou.  První šla Andrea se Cherynkou , jako druhá šla Bohuna s Etiré, třetí v pořadí šla Borůvka a jako poslední Barborka .

hor-zav-013.jpg

Šlo se na louku, která nebyla posečená. Hlášení, nástup na nášlap, načichání a Borůvka se rozešla. Ale jen kousek, najednou se začíná motat . Pak se zase na chvilku rozešla a začala větřit.  Do toho se rozfoukal docela silný vítr. Pak ještě několik metrů na první lom a rozhodčí oznámil konec.   

Tím bylo dáno, že se zkouška konat nebude. 

Pak šla stopovat Barborka... terén byl trochu vyšší tráva ...

 

 

 

 

 

hor-zav-014.jpg

 

 


Po  stopách se šlo na oběd a odpoledne začala poslušnost ZM na čerstvě posekané louce.  Sluníčko začalo pěkně hřát. V ZM nastupovala od nás Lenka s osmiletou Bekky. Poslušnost se jim povedla :-). V ZVV1 jsme měli zastoupení v podobě Radka s Alfíkem a Ivany s Artushem.  Alfíkovi se poslušnost povedla až na ten prokletý aport. Ten prostě ignoroval. Zato Artushek se vyřádil na paničky nervech. Nechal se tahat jako koza, takže bodový limit jim utekl o nějaký ten bodík.

meziricko-web-0412.jpg

A pak už nastupovaly závodníci v ZVV2. Borůvka šla jako třetí v pořadí ...nebylo to špatné, sice chůze nebyla těsně u nohy, ale známe i horší. Trénování plížení se konečně vyplatilo - bylo za plný počet bodů :-). Před aportem přes překážku se Borůvce povedl kaskadérský kousek, když si vyskočila na stolek plný čínek a on se pod její vahou složil.  To mělo vliv na vysoký žebřík, který na cvičáku už chodila docela pěkně. Tři šprušle a dál prý nepůjde, aby zase nesletěla. Vysílačka byla také zajímavá, hlavně pro přihlížející diváky. Pomaloučku se pohybovala směrem vřed, občas se otočila, zda příkaz nebyl náhodou změněn a pak na povel zalehla . Při odložení se zájmem sledovala cvičící ségru Barborku.

Barborka vyšvihla poslušnost na jedničku. Chůze u nohy byla zatím nejlepší, co kdy šla, polohy, štěkání, všechno zvládla . Jediné plížení nebylo tak dokonalé, občas se zvedala. Vysoký žebřík zdolala jako akrobat až obecenstvo hrůzou vykřiklo.

p1010132.jpg

Vysílačka byla rychlá a přesná :-) .

Tímto skončilo sobotní cvičení a nastala volná zábava, kterou každý využil podle svého uvážení, někdo šel vykoupat pejsky, nebo na procházku do lesa, zahráli jsme si petanque a u ohníčku při zpěvu a hraní kapely si opekli vuřty.

V neděli ráno, po snídani se šlo na obrany. Opět se začalo ZM, pak ZVV1 a nakonec ZVV2. Ani jedna fenka, která šla na ZVV2 neoběhla všechny plenty.  Začaly se motat po place a pak hurá k figurantovi. 

Borůvka opět nezklamala a předvedla divákům své klaunovské vystoupení při vyštěkání. Kousačka se jí povedla, ale poslušnost při obranách nebyla moc dobrá.

meziricko-web-0414.jpg

 Barborka byla jak dělová koule a předvedla, jak se to má správně dělat.

 meziricko-web-0415.jpg

Po sečtení všech bodů získala Barborka nejvyšší počet bodů v ZVV2 a domů si odváží pohár za 1. místo. Splnila také zkouškový limit pro ZVV2 a  má zapsanou zkoušku. 

A jako trešínka na dortu... stala se Absolutním vítězem Horáckého závodu pro tok 2012 a získala putovní pohár , na který bude dopsáno její a páníčkovo jméno. Hurááááááá.

 

 p1010132.jpg