Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matylda 2013

5. 8. 2013

 

Kynologové trénovali se svými psími parťáky na Matyldě

3.8.2013
Rekreační areál na Matyldě byl plný čtyřnohých záchranářů, kteří tu se svými pány utužovali své dovednosti. V mostecké psí škole Rastava se totiž konal týdenní výcvik záchranářských psů a zúčastnili se ho psovodi z Plzeňského a Karlovarského kraje. Kromě výcviku jejich čtyřnohých parťáků si vyzkoušeli vyhledávání v sutinách opuštěné budovy či jak pomoci tonoucímu ve vodě. Asi největším zpestřením pro ně byl let vrtulníkem.

„Akci jsme uspořádali již podruhé a sešla se nám tu téměř dvacítka kynologů. Jsem moc ráda, že se nám pro účastníky soustředění podařilo zajistit i záchranářský vrtulník. Podle mého názoru to byl určitě velký přínos,“ uvedla pro Mostecké listy organizátorka akce ze psí školy Rastava Radka Fenclová.

Smyslem cvičení je připravit psy na práci v rušném prostředí skutečného zásahu a nasimulovat situace, se kterými se mohou kynologické pátrací týmy při plnění svých úkolů setkat a které by mohly mít vliv na výkony jednotlivých psů.

Účastníci letošního soustředění si cvičení velmi pochvalovali. „Na Matyldě se nám moc líbí. V blízkosti areálu je voda a především si sem můžeme vzít i své psy. To bývá například v kempech dost velký problém. Prožili jsme týden, který nám určitě hodně dal, a navíc jsme si vyzkoušeli další prvek v podobě vrtulníku, kterého by se pes neměl bát. Most dobře znám, pochází odtud můj tatínek a musím říct, že se mi město velmi líbí. Byla jsem překvapena, že je tady dost kulturního vyžití, “ řekla Mosteckým listům předsedkyně Záchranné brigády Karlovarského kraje Šárka Machová, která mezi záchranáři působí devatenáct let.  (vyd)

Vložil: Klára Vydrová
Vytvořeno / změněno: 3.8.2013 

zdroj:http://listy.mesto-most.cz/vismo/dokumenty2.asp?id=6452&n=kynologove-trenovali-se-svymi-psimi-partaky-na-matylde

Záchranářští psi trénovali na Matyldě

Záchranářští psi trénovali na Matyldě